Masia

Masia del segle XVI

La Bisbal del Penedès

Masia

Mas Vilella

Projecte en una masia del segle XVI, Mas Vilella, a La Bisbal del Penedès. Masia vella meravellosa amb un celler vell molt bonic a la cara nord aubaga i frescal de la casa, i diferents compartiments com l'estable interior, cups subterranis de recollida de l'aigua de la pluja de les teulades, sitges subterrànies per a emmagatzemar l'ordi i el blat de la forma antiga... És una masia amb molta història i plena de racons.

Història

Mas Vilella (Cal Vilella o Can Vinella) data del segle XVI

Mas Vilella (Cal Vilella o Can Vinella) data del segle XVI. Actualment és una masia, tot i que els inicis de l'edificació són molt més antics. Tot apunta que havia sigut una vil·la romana i que disposava d'un celler romà. Es pot saber perquè s'han trobat gerres i àmfores d'emmagatzematge d'aquella època. Així mateix, també s'han localitzat colls de gerres de terrissa a la vinya inferior de la masia. Les mides de les parcel·les i les vinyes són fruit d'una parcel·lació o centuriació romana.

Tast

Sala de Tast

Tastar el vins al cor d’una Masia del s.XVI. El seu tradicional menjador s’ha convertir en una sala de tast singular i autòctona.

L'entorn

La Bisbal del Penedès

La Bisbal està situada a l'extrem de ponent de la plana del Penedès, envoltada per les serres del Montmell i de Santa Cristina. La riera de la Bisbal travessa el terme i la vila, i ara solament porta aigua quan hi ha importants precipitacions. El terme ha estat poblat des de molt antic, com ho demostren les troballes de ceràmica, d'eines de sílex i d'ós pertanyents al període neolític, així com els vestigis de poblaments iberoromans. La base econòmica tradicional de la vila és l'agricultura i, malgrat l'aspror del terreny, més de la meitat de la superfície total és conreada, bàsicament dedicada a vinyes i oliveres.